OULU2026-logo
Kulttuuri

Siikajoen kulttuuritoimi tuottaa sekä järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia ja -palveluita eri puolilla kuntaa. Se on myös yhteistyökumppani monissa paikallisissa tapahtumissa ja toimii yhteistyössä taiteilijoiden, yhdistysten ja seurakunnan kanssa. Kulttuuritapahtumia on tarjolla kaikenikäisille kuntalaisille.

Musiikkitoiminta sekä kirjallisuus ja runotaide ovat osa kuntamme taide-elämää aktiivisten toimijoiden ansiosta.

Oulu2026 – Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026!

Oulu on valittu vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi! Mukana on yhteensä 33 kuntaa Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta, Meri-Lapista, länsirajalta itärajalle saakka. Pohjoisessa on voimaa! Lähdemme yhdessä Oulun ja muiden kumppanikuntien kanssa syventämään ja laajentamaan alueellista yhteistyötä ja kulttuuriohjelmaa kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Yhteistyötä tehdään tällä hetkellä eri tavoin. Kunnat ovat nimenneet omat yhteyshenkilönsä ja jäsenensä valtuuskuntaan, joka seuraa ja ohjaa Oulu2026:n toimintaa. Tärkeä osa alueyhteistyötä on myös viestintä, jonka vahvistamiseksi työskentelee alueellinen viestintä- ja markkinointiverkosto. Hankkeessa on mukana myös alueellisia yhdistyksiä ja muita toimijoita niin taide- ja kulttuurialalta kuin esimerkiksi matkailun ja teknologiaosaamisenkin puolelta.

Siikajoen osalta projektien suunnitteluprosessi on vielä kesken koronasyistä johtuen, mutta ennätämme vielä mukaan!

Lisätietoa Oulu2026sta: www.oulu2026.eu

Sosiaalisen median kanavat: Facebook Instagram Twitter Youtube

#Oulu2026 #Kulttuuriilmastonmuutos #pohjoinensuomi

      

 

Liitetiedostot